صفحه شخصی احد آمالی    
 
نام و نام خانوادگی: احد آمالی
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: بستان آباد
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  طراح سازه
شماره نظام مهندسی:  8408
تاریخ عضویت:  1389/01/30
 روزنوشت ها    
 

 برج sunrise بخش عمومی

18

زاها حدید ؛ برج آفتابی ، شبکه ی فضایی و رقصان زاها حدید برج آفتابی را به گونه ای بدیع و زیبا طراحی کرده که با زمینه خود ادغام شده است .
این برج آفتابی کاربری های متفاوتی را شامل می شود از جمله : مسکونی ، تجاری ، اداری و هتل . طراحی این برج با برنامه ریزی خاصی انجام شده است . به گونه ای که کاربری های متفاوت آن از نظر رفتاری با یکدیگر تداخل نداشته باشند و ایجاد اغتشاش نکنند . حدید برای رفع این مشکل برنامه ریزی منسجم و استراتژی متفاوتی در نظر گرفته است . بخش مرکزی برج جایی ست که محل اتصال کاربری های متفاوت ساختمان است .
طرح ریزی آن طبقه طبقه است ؛ طوری که یک کاربری بر روی کاربری دیگر قرار گرفته است . در قسمت میانی برج چند شاخه می شود و در بالا دوباره این شاخه ها به هم می رسند . حدید در طراحی برج به خوبی توانسته است فضاهای عمومی را از فضاهای خصوصی جدا کند . بدنه برج مانند یک شبکه فضایی طراحی شده که حالتی رقصنده دارد و براساس بررسی وضعیت جغرافیایی ، تشخیص موقعیت ، بار ساختمانی و برنامه ریزی است .
پوشش این شبکه به گونه ایست که بازی ای از نور و سایه را به وجود می آورد . در واقع ترکیبی ست میان سازه و نمای ساختمان . پارامترهای برنامه ریزی و طراحی ، شبکه ای از شغل ها ، سیستمی مدولار برای اتاق های هتل و آپارتمان های مسکونی را در بر می گیرد . این شبکه ، تشکیل دهنده توپولوژی ساختمان وسازه آن ، سیستم لوله در لوله ، سیستم پارتیشنی (فضاهایی با کاربری قابل تعویض) و چشم اندازی انعطاف پذیر و مناسب شرایط مردم است و توانایی همگون سازی تغییرات در زمان های کوتاه و بلند را دارد . این الگو عناصر سازه ای را به خوبی پشتیبانی می کند و نماهای بسیار جذاب و زیبا در سرتاسر برج بوجود آورده است .
طراحی این ساختمان ، مجموعه ای از جریان هایی است که نقشه برج و سازماندهی مسیرهای متفاوت جهت برنامه های گوناگون را در بر می گیرد . در طول این مسیرها ، لابی ها و تقسیم بندی قابلیت های مختلف برج در طبقات و مراکز ارتباطی شبیه تقاطعی است که مسیرها را برای استفاده کنندگان انعطاف پذیر می کند . حدید طراحی و برنامه ریزی فضایی برج را با توانمندی بالای خود به خوبی انجام داده است ؛ جهت یابی مناسب و صحیح لابی ها ، آتریا و فضاهای مشترک ، روابط بصری ویژه و دسترسی های نظام بندی شده در همه بخش ها ، محیطی کاملاً قابل فهم و نفوذ پذیر را برای استفاده کنندگان فراهم آورده است .
این برج آفتابی در مجموع 66 طبقه و ارتفاع آن 280 متر است . لابی مرکزی برج ، نقطه کانونی این ساختمان می باشد و به 4 لابی دیگر ختم می شود که هر کدام مختص یکی از کاربری های مختلف برج از جمله مسکونی ، اداری ، هتل و بخش های عمومی می باشند .










چهارشنبه 28 دی 1390 ساعت 09:28  
 نظرات    
 
جلال بهرامی 18:06 چهارشنبه 28 دی 1390
2
 جلال بهرامی
بسیار عالی طراحی فوق العاده ایه .ممنون مهندس امالی
شهره هوشمندراد 01:22 پنجشنبه 29 دی 1390
1
 شهره هوشمندراد
زیبا بود. چند وقت پیش در مورد ساختمان نیلوفر آبی که در هندوستان ساخته شده و یک ایرانی طراحش بوده شنیدم که ظاهرا طرفدارای زیادی هم داره و بسیار در جذب توریست موفق بوده.
مسعود احمدنژاد 23:11 پنجشنبه 29 دی 1390
0
 مسعود احمدنژاد
خیلی زیبا بود.
مائده علیشاهی 12:07 آدینه 30 دی 1390
0
 مائده علیشاهی
کارش حرف نداره.....فوق العادست...
ممنون از پست خوبتون